avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am mostenit un bun imobil, pe care acum, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am mostenit un bun imobil, pe care acum, vreau sa-l ...

Buna ziua,
Am mostenit un bun imobil, pe care acum, vreau sa-l vand.
Pentru calculul impozitului pe vanzare de 3 sau 1 la suta, ce data se ia in considerare, data decesului, sau data dezbaterii succesiunii? Mai exista o suma scutita sau se plateste la toata suma?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2025
robertnelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:49, 4 Septembrie 2025
Data la care a murit cineva nu vă intresează, legea spune că perioada se calculează de la data la care dv. ați devenit proprietar.
Mulțumesc!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Data la care a murit cineva nu vă intresează, legea spune că perioada se calculează de la data la care dv. ați devenit proprietar.

De la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la notariat ricaramurica10 ricaramurica10 Mentionez ca tatal meu a decedat la 09 mai 2010, unchiul meu a decedat la 30 octombrie 2013. Au detinut o casa. La data de 31 iulie 2014 am obtinut prin ... (vezi toată discuția)
Daca parintii imi fac act de donatie,voi deveni proprietara bernilory bernilory parintii doresc sa-mi faca act pt casa,din cate am inteles preferabil ar fi o donatie[prin contract de vanzare cumparare sotul meu ar deveni si el coproprietar ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. bunicii ... Amalia2023 Amalia2023 Calcul impozit la vânzarea unui imobil mostenit Bună seara! Dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. Aceștia au decedat în anul 2014, respectiv ... (vezi toată discuția)