avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a decedat soția, am doi băieți gemeni și după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a decedat soția, am doi băieți gemeni și după ce se dezbate succesiunea ...

Bună ziua . Vă rog cu respect mi-a decedat soția, am doi băieți gemeni și după ce se dezbate succesiunea și se împarte averea, apartamentul făcut împreună și ce mai î-mi revine și mie de la moștenire pot să îl rog pe unul din ei să de-a declarație că nu mai are pretenție la averea mea după deces fiindcă s-a oferi al doilea băiat că mă îngrijește el ,ca să nu mai fac contract de întreținere cu uzufruct să mă coste atâția bani. Se poate răzgândi și să de-a în judecată fratele și să împartă moștenirea după decesul meu. .cine trebuie să plătească toate taxele la succesiune , eu aș dori să le plătim toți trei , este legal. Mulțumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:11, 4 Septembrie 2025
Declaratia aia e fara valoare, dezbateti succesiunea si apoi faceti contract de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la succesiune mihaibatranu mihaibatranu In urma decesului parintilor, au ramas o serie de bunuri imobile pentru care am facut succesiunea, iar ca succesori am ramas, pana acum 5 ani, eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea după mama, dar eu nu sunt de acord cu asta. cum să fac, care e procedura? Anngellicca Anngellicca Buna ziua! Am si eu o intrebare. In luna august mama a decedat, iar acum tata ma cheama pt succesiune, dar eu nu sunt de acord cu cedarea drepturilor. Pot ... (vezi toată discuția)