avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitionare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitionare apartament

Buna ziua,

In luna mai 2025 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament cu 4 camere, in valoare de X Eur + TVA - in acel moment in TVA era 19%. Documentul stipuleaza, printre altele, ca in termen de 3 zile de la semnare trebuie achitat un avans de 30% (valoare X RON + TVA 19%), cu plata efectuata conform datelor bancare mentionate. Am respectat aceste conditii si am achitat avansul.

Avand in vedere ca urmeaza semnarea contractului final de vanzare-cumparare, am rugamintea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarele aspecte:
1. Pentru diferenta de 70% din valoare, ce cota de TVA se aplica – 19% sau 21%?
2. In ceea ce priveste avansul deja platit, este normal/obligatoriu/legal sa fie stornat si refacturat la noua cota de TVA de 21%?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Tva 5%: pretul fara tva rezulta din intelegerea partilor utilizator_name utilizator_name Pret final fara TVA - intelegerea partilor ----------------------------------------------- PRECIZARE: Sunt direct implicat in tema propusa, dar sunt ... (vezi toată discuția)
Tva 5% bloc nou ionutki ionutki Salutare tuturor. Am dat si eu un avans de 75% pentru un apartament in bloc nou si urmeaza sa platesc restul de bani in 30 zile. Dezvoltatorul aplica cota TVA ... (vezi toată discuția)
Tva la achizia de imobile noi? Tellus Tellus Buna seara!Am o nelamurire privind noile cote TVA referitoare la achizitia unor imobile noi.Am semnate de trei ani doua antecontracte privind achizitie a doua ... (vezi toată discuția)