avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Când o să se facă actul de vânzare cumpărare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Când o să se facă actul de vânzare cumpărare trebuie să plătesc diferența de tva?

Dacă s-a făcut plata integrală la un apartament, în care e inclus tva de 5%, pe un antecontract, când o să se facă actul de vânzare cumpărare trebuie să plătesc diferența de tva?
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:03, 5 Septembrie 2025
Buna ziua

Vanzarea se va face cu cota de TVA aplicabila in ziua vanzarii.

Cine plateste diferenta de TVA depinde de ce anume ati agreat in promisiunea de vanzare-cumparare. Dar in general aceste contracte sunt facute in asa fel incat diferenta este suportata de cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou de la un dezvoltator cu tva in cota redusa de 9% Costastef86 Costastef86 COTA REDUSĂ TVA IN DOMENIU IMOBILIAR CONTINUĂ SĂ FIE APLICABILĂ DACĂ AM SEMNAT ANTECONTRACTUL IN DECEMBRIE 2024 PENTRU UN APARTAMENT NOU PLĂTIND 90% DIN ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in 2022 am cumparat un apartament (84 k) pe care l-am ... Androis Androis Buna seara, In 2022 am cumparat un apartament(84k) pe care l’am achitat integral in baza unui antecontract de vc, la care am achitat tva 5% conf normelor ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)