avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - credit bancar si abonament Orange ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - credit bancar si abonament Orange neplatit

Un credit bancar si un abina.ent la oringi neplatit mostenitorul este obligfat sa le mostenească?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:17, 5 Septembrie 2025
Buna ziua

Cand acceptati calitatea de mostenitor, acceptati atat activele (bunurile defunctului) cat si pasivul (datoriile defunctului). Nu puteti alege ce anume sa mosteniti.

Prin urmare atat bunurile cat si datoriile defunctului se impart mostenitorilor in functie de cota-parte mostenita.

Totusi, pentru datoriile defunctului veti fi responsabila numai in masura activelor mostenite. Adica maximul pe care il veti plati pentru datoriile defunctului este ceea ce ati mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, va rog! User9766788 User9766788 Bună ziua! Expun următoarea situație;A fost dezbătută taxa de succesiune după defunct. Am fost și am semnat actele, ca accept succesiunea. Ni s-a citit ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)