avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doi coproprietari A și B vând în cadrul convenției ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doi coproprietari A și B vând în cadrul convenției de recompensă ...

Doi coproprietari A și B vând în cadrul convenției de recompensă pentru succes, lui C, o suprafață de teren, teren ce reprezintă contribuția de 50% a fiecăruia din coproprietari și care teren se desprinde din terenul comun inițial dobândit de amândoi coproprietari (A și B renunță la câte-o suprafață egală fiecare)........
După cca 12 ani ”cumpărătorul” terenului, donează acel teren integral numai unui dintre coproprietari (lui A), știind foarte bine că de fapt sunt doi coproprietari inițiali (A și B) și nefăcând cunoscut acest lucru și lui B.... Astfel A prin această manevră se vede REÎMPROPRIETĂRIT cu terenul lui inițial și în plus devine proprietar și pe partea de teren a lui B...... Cum se poate numi asta ??? Ce cale legală există în cazul în care A nu mai vrea să doneze partea ce se cuvena lui B, înapoi către B ?? Nu pare asta o înșelăciune ??
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:22, 5 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Cum se poate numi asta ???

Donatie

Ce cale legală există în cazul în care A nu mai vrea să doneze partea ce se cuvena lui B, înapoi către B ??

Niciuna.

Nu pare asta o înșelăciune ??

Nu. totul este perfect legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament fabiola46 fabiola46 Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati Andrei Rosu Andrei Rosu suntem 2 frati si avem mostenire d la parinti 2000 metri patrati .Ideea este ca nu ne-am facut acte legale de impartire a pamantului inca cu parintii nostri. ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)