avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu știu dacă știți pe aici, dar în mediul online ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu știu dacă știți pe aici, dar în mediul online ...

Bună ziua. Nu știu dacă știți pe aici, dar în mediul online și la TV a apărut o știre cu o firmă care vând mașini de lux rulate cu sediul în Galați, unde patronul a fost arestat pt evaziune fiscală de vreo 15 mil de euro. Problema e în felul următor, tatăl meu a dat un avans considerabil(15.000 €) și domnul a fost asaltat de jandarmi și DNA pt evaziune. Mașina e în producție deja și vine de la un deal aer autorizat Lexus din Germania. Comanda ar trebui pe 14 noiembrie să vină. Acum ca acest domn a fost luat în prim plan de DNA , avem șansa să pierdem acest avans și nici să mai putem primi mașina? Ce putem face în legătură cu lucrul ăsta?
Cel mai recent răspuns: Leonard101 , utilizator 12:25, 8 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastră cumpărați mașina de la frima evazionistului sau de la dealer, firma din Galați fiind doar intermediar? În prima ipoteză, există riscul ca mașina să fie supusă unui sechestru asigurător.

Alexandru Surcel a scris:

Dumneavoastră cumpărați mașina de la frima evazionistului sau de la dealer, firma din Galați fiind doar intermediar? În prima ipoteză, există riscul ca mașina să fie supusă unui sechestru asigurător.

Mașina urmează să fie trimisă de la dealer-ul Lexus din Germania, firma automobile leasing din Galați fiind intermediară. Întrebarea este dacă suntem pasibili să pierdem avansul din cauza problemelor pe care le are compania intermediară? Mașina ar trebui să vină în țară pe data 15 noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr.120/2021 VasileRvd VasileRvd Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor dodyalfaed dodyalfaed Buna ziua, nu stiu daca am nimerit tematica forumului, dar nu cunosc domeniul prea bine. Problema este urmatoarea: am cumparat de la firma A un autoturism, ... (vezi toată discuția)
Doresc să achiziționez un autoturism sh de la o firmă din germania și mi se cere tot prețul în avans. credeți că e bine să nu plătesc până când văd și testez mașina? Cositel Cositel Buna seara! Săptămâna trecută am contactat o firma de import mașini sh din Germania în vedea achiziționării unui autoturism. După alegerea acestuia ... (vezi toată discuția)