avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie refugiat 10% cass
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie refugiat 10% cass

Buna ziua ,
incepand din 1 august , mamei mele i se retine CASS (10%) din totalul pensia de refugiat .Specific ca aceasta pensie nu depaseste 3000 de lei si 10% se aplica la toata suma .
Este legal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:31, 5 Septembrie 2025
Buna ziua

Da, este legal. Aceea nu este pensie, ci indemnizatie speciala. Este incorect denumita pensie, de aici si confuzia.

Conform Legii nr. 141/2025, aceste indemnizatii nu mai sunt scutite de CASS, prin urmare se plateste 10% din valoarea intregii indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea o întrebare: sotul meu are 70de ani și o ... ICS55 ICS55 Buna ziua as avea o întrebare: sotul meu are 70de ani și o pensie de3639lei se retine din aceasta suma casa 64 lei și impozit 58lei mai beneficiază de o ... (vezi toată discuția)
Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, ... ionasemilia@yahoo.com.mx ionasemilia@yahoo.com.mx Bună ziua Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, care plătește 10% cass dar are o indemnizație conf l 11890 deoarece tatăl lui a fost ... (vezi toată discuția)