avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa plec de unde lucrez, m-am inteles cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa plec de unde lucrez, m-am inteles cu ...

Buna dimineata, vreau sa plec de unde lucrez, m-am inteles cu administratorul sa trimit cererea de incetare, de 2 zile nu imi trimite decizia semnata, raport revisal, adeverinte (mentionez ca in revisal nu este operata incetarea). Pot sa imi dau demisia fara preaviz pe motiv de nespectarea obligatiilor, avand in vedere ca salarul lunii mai, iunie, iulie a fost platit in 10.08.2025? sau cum sa procedez ca sa nu fiu fortata sa stau in preaviz, sau sa fiu pusa nemotivata? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:18, 1 Octombrie 2025
Buna ziua

Neplata salariului in datele stabilite prin contractul de munca reprezinta o incalcare a acestuia si, conform codului muncii (art 81, alin 8) aveti dreptul sa demisionati fara preaviz.
Stiu, de aceea va si intreb, dar in acest moment sunt achitate. Insa nu am garantia ca nu se repeta. Este legal sa invoc asta?
Buna ziua

Angajatorul dvs a incalcat deja contractul de munca, nerespectand termenele de plata ale salariului. Chiar daca intr-un final v-a platit salariul, acest lucru nu insemna ca acel contract nu a fost incalcat.

Deci da, aveti dreptul legal sa invocati incalcarea contractului ca motiv pentru demisie fara preaviz.
Despre ce cerere vorbiti , de demisie sau cu acordul partilor?
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata, demisie.

Alte discuții în legătură

Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz lorelai_w lorelai_w Buna ziua, lucrez la o firma SRL, iar angajatorul nu mi-a platit salarul pe o parte din anul trecut 2010 (5 luni) si pe ultimele 2 luni din anul acesta 2011. ... (vezi toată discuția)