Buna dimineata, vreau sa plec de unde lucrez, m-am inteles cu administratorul sa trimit cererea de incetare, de 2 zile nu imi trimite decizia semnata, raport revisal, adeverinte (mentionez ca in revisal nu este operata incetarea). Pot sa imi dau demisia fara preaviz pe motiv de nespectarea obligatiilor, avand in vedere ca salarul lunii mai, iunie, iulie a fost platit in 10.08.2025? sau cum sa procedez ca sa nu fiu fortata sa stau in preaviz, sau sa fiu pusa nemotivata? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc
Neplata salariului in datele stabilite prin contractul de munca reprezinta o incalcare a acestuia si, conform codului muncii (art 81, alin 8) aveti dreptul sa demisionati fara preaviz.
Angajatorul dvs a incalcat deja contractul de munca, nerespectand termenele de plata ale salariului. Chiar daca intr-un final v-a platit salariul, acest lucru nu insemna ca acel contract nu a fost incalcat.
Deci da, aveti dreptul legal sa invocati incalcarea contractului ca motiv pentru demisie fara preaviz.
Demisie la zi
criistiina
Mai exista demisie la zi?
pot folosi aceasta cerere?
Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)