avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce s-a întâmplat : Vindem o casa in momentul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce s-a întâmplat : Vindem o casa in momentul de fata, cumparatorul ...

Ce s-a întâmplat : Vindem o casa in momentul de fata, cumparatorul face un credit pentru aceasta dar banca cere stergerea promisiunii unei foste cumparatoare de acum cateva luni de pe cartea funciara pentru a-i accepta creditul cumparatorului.
Tata a semnat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare cu doamna respectivă.
• Pentru a fi „opozabilă terților” (adică vizibilă pentru toată lumea), acea promisiune a fost notată în Cartea Funciară.
• Doamna nu a mai cumpărat casa, iar noi am păstrat avansul (5.000 €) conform înțelegerii.
Acum vrem sa rezolvam problema fara a mai lua legatura cu fosta cumparatoare care este stabilita in alta tara ! Ce putem face? Multumesc frumos pentru raspunsuri anticipat.

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Inopozabilitate acte HarangusDaniel1969 HarangusDaniel1969 Bună ziua. În calitate de creditor, sunt în faza executării silite a debitorului pentru sumele datorate. Debitorul neavând venituri iar creanța fiind în ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament - intarziere intabulare/ apartamentizare Clau SB Clau SB Buna ziua, Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament intr-un imobil nou (in constructie). Am platit deja avansul de 50% din pretul ... (vezi toată discuția)