avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada domiciliului - acte necesare loc parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada domiciliului - acte necesare loc parcare

Buna seara! Am și eu nevoie de niște informații. Locuiesc într-un bloc din Craiova,proprietari ai apartamentului în care locuiesc sunt părinții. Am mașina înmatriculată (pe numele meu) la adresa unde locuiesc. Începând de anul viitor (cel mai probabil) primăria Craiova va organiza licitații pentru locurile de parcare din oraș. Din lista de acte necesare mi-a sărit în ochi "documente ce fac dovada domiciliului/reşedinţei". Din cate am reușit să găsesc pe internet,o dovadă ar fi "Extrasul de carte funciară". Aici m-am blocat. Întrebarea mea este daca acest extras de carte funciară îmi este folositor? Am văzut că poate fi făcută cerere pentru eliberarea și online. Exista altă varianta? O procura făcută de părinți? Un act anume? Intreb asta deoarece consulatul in tara unde părinții sunt plecati au loc pentru programări abia peste 45 de zile și am zis sa incep din timp sa caut informații. Îmi cer scuze pentru că nu cunosc termenii,am incercat sa explice cat de bine am putut,de asta am incercat să mă documentez pe internet. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
Deek, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deek , utilizator 23:51, 5 Septembrie 2025
Se refera la actul de proprietate.
Actele de proprietate pot fi: contracte încheiate la notar (de vânzare, de donație, de întreținere, de renta viageră, de dare în plată), acte de partaj, hotărâri judecătorești, certificate de moștenitor/legatar.
Dacă nu sunteți dvs proprietarul, trebuie sa prezentați și actul care face dovada dreptului de a folosi imobilul: un contract de comodat, de închiriere, o convenție de constituire a unui drept de abitatie sau de uzufruct.
Extrasul de carte funciara nu este act de proprietate, ci doar atesta îndeplinirea unor formalități de publicitate imobiliară (adica înregistrarea dreptului de proprietate al unei persoane într-un registru public, care se numește Cartea funciară).
Dacă părinții sunt proprietari, trebuie sa obțineți viza de flotant. Asta presupune ca părinții sa va trimită de la Ambasada sau Consulat o declarație prin care sunt de acord sa va ia în spațiu.
Cu această declarație și cu actele de proprietate, va prezentați la Poliție, pentru obținerea vizei de flotant.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
raluk0207, utilizator
Va mulțumesc frumos pentru informații!

raluk0207 a scris:

Se refera la actul de proprietate.
Actele de proprietate pot fi: contracte încheiate la notar (de vânzare, de donație, de întreținere, de renta viageră, de dare în plată), acte de partaj, hotărâri judecătorești, certificate de moștenitor/legatar.
Dacă nu sunteți dvs proprietarul, trebuie sa prezentați și actul care face dovada dreptului de a folosi imobilul: un contract de comodat, de închiriere, o convenție de constituire a unui drept de abitatie sau de uzufruct.
Extrasul de carte funciara nu este act de proprietate, ci doar atesta îndeplinirea unor formalități de publicitate imobiliară (adica înregistrarea dreptului de proprietate al unei persoane într-un registru public, care se numește Cartea funciară).
Dacă părinții sunt proprietari, trebuie sa obțineți viza de flotant. Asta presupune ca părinții sa va trimită de la Ambasada sau Consulat o declarație prin care sunt de acord sa va ia în spațiu.
Cu această declarație și cu actele de proprietate, va prezentați la Poliție, pentru obținerea vizei de flotant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog să-mi trimiteți și mie ce acte trebuie pentru viza ... Puscoi Anghel Puscoi Anghel Va rog să-mi trimiteți și mie ce acte trebuie pentru viza flotant menționez că proprietarul nu se află în țară iar eu locuiesc în prezent în casa ... (vezi toată discuția)
pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)