avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat ban inprumut și nu am făcut nic un acte cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat ban inprumut și nu am făcut nic un acte cum pot recupera ...

Am dat ban inprumut și nu am făcut nic un acte cum pot recupera banii??
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:42, 7 Septembrie 2025
Posibil cu martori, daca deschideti o actiune in instanta.
Dovada unui act juridic, respectiv al unui contract de împrumut, în cazul în care valoarea sumei împrumutate depășește suma de 250 de lei, nu se poate face, potrivit dispozițiilor art.309 alin. 2 Cod civil, cu martori.

Totusi, daca se dovedeste existenței unei relații strânse de prietenie între părți, incompatibile cu solicitarea de a încheia un înscris constatator al împrumutului acordat, instanta poate incuviinta proba testimoniala.
Eronat...

POPA GHEORGHE a scris:

Posibil cu martori, daca deschideti o actiune in instanta.

Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Dacă ați transmis banii prin banca, aveți mesaje tip sms,pe whatsapp,discuții din care sa rezulte transmiterea sumei,refuzul restituirii atunci aveți ceva probe.In ceea ce privește proba cu martori discuția e mai ampla,o eventuala imposibilitate de a încheia un inscris se aplica in general relațiilor de rudenie sau soț soție,logodnici când datorita relațiilor presupuse de încredere,afecțiune în general nu se , fac acte".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani împrumutați acghenea acghenea Soția mea a împrumutat o ruda cu o suma destul de mare pe încredere. Fără contract sau ceva scris la mână. Cand a început sa ii ceară din bani ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut george0869 george0869 Am dat inprumut o suma de bani fara a face vrun act. Cum pot proceda pentru recuperare legal? Daca dau in judecata se poate pune ca proba inregistrari ale ... (vezi toată discuția)
Pe care dintre ei pot sa i pun martori ? Loryyta Loryyta Intr un proces civil fiul meu sau concubinul si matusa mea poate sa mi fie martori ? (vezi toată discuția)