avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problema: Sunt copropietar la un apartament in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problema: Sunt copropietar la un apartament in care locuiesc(nu ...

Am o problema:
Sunt copropietar la un apartament in care locuiesc(nu detin alta locuinta) cota 50 % cu inca cineva(aceasta persoana mai detine o locuinta).

Copropietarul îmi poate percepe chirie pe jumatatea lui ?
Daca da ,cum pot beneficia de partea mea daca sunt obligat sa platesc chirie cota parte?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:56, 7 Septembrie 2025
Acum sunteti in coproprietate fortata , ca nu se poate imparti un apartament in doua unitati locative de sine statatoare . Nu vi se pare evhitabil ca , de vreme ce ocupati si jumatatea coproprietarului , sa-i platiti chirie ? Altminteri , dvs. profitati de intreaga proprietate ( unde locuiti fara a plati nimic ) , iar coproprietarul se alege doar cu plata impozitului … Daca nu vi se pare convenabil , partajati si va luati fiecare partea . Daca va intelegeti , apelati la un notar , unul dintre dvs. ia proprietatea si plateste partea celuilalt , sub forma unei sulte . Sau , vindeti impreuna si impartiti banii . Daca nu va intelegeti , apelati la instanta . Si aici , modul de impartire va fi la fel . Dar , cine vrea sa ramana cu bunul , bine ar fi sa nu-l ceara daca nu are banii de sulta , instanta nu acorda mai mult de 6 luni pentru plata acesteia in intregime ( e maxim ) . In caz de neplata , cel care are de incasat sulta il poate executa pe cel care a cerut apartamentul , chiar si pe acel bun , si sa-i fie vandut la licitatie . In acest caz , de pierdut ( masiv ) are cel care nu a platit sulta , asa cum a hotarat instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Coproprietate Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)
Daca sunt copropietar pe un apartament pot renova spatiul si ... Carti67 Carti67 Daca sunt copropietar pe un apartament pot renova spatiul si locui in spatiu, fara acordul celorlati copropietari? Acestia au dreptul sa-mi ceara sa parasesc ... (vezi toată discuția)