Am o problema:
Sunt copropietar la un apartament in care locuiesc(nu detin alta locuinta) cota 50 % cu inca cineva(aceasta persoana mai detine o locuinta).
Copropietarul îmi poate percepe chirie pe jumatatea lui ?
Daca da ,cum pot beneficia de partea mea daca sunt obligat sa platesc chirie cota parte?
Acum sunteti in coproprietate fortata , ca nu se poate imparti un apartament in doua unitati locative de sine statatoare . Nu vi se pare evhitabil ca , de vreme ce ocupati si jumatatea coproprietarului , sa-i platiti chirie ? Altminteri , dvs. profitati de intreaga proprietate ( unde locuiti fara a plati nimic ) , iar coproprietarul se alege doar cu plata impozitului … Daca nu vi se pare convenabil , partajati si va luati fiecare partea . Daca va intelegeti , apelati la un notar , unul dintre dvs. ia proprietatea si plateste partea celuilalt , sub forma unei sulte . Sau , vindeti impreuna si impartiti banii . Daca nu va intelegeti , apelati la instanta . Si aici , modul de impartire va fi la fel . Dar , cine vrea sa ramana cu bunul , bine ar fi sa nu-l ceara daca nu are banii de sulta , instanta nu acorda mai mult de 6 luni pentru plata acesteia in intregime ( e maxim ) . In caz de neplata , cel care are de incasat sulta il poate executa pe cel care a cerut apartamentul , chiar si pe acel bun , si sa-i fie vandut la licitatie . In acest caz , de pierdut ( masiv ) are cel care nu a platit sulta , asa cum a hotarat instanta .
Coproprietate
Silvia Aldea
Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)