avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare acte incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare acte incetare contract de munca

Buna ziua tuturor. In perioada 2015-2018 am lucrat la un angajator din Romania, iar cand mi-a incetat contractul de munca nu am primit de la acesta niciun inscris: decizia de incetare, raport din revisal, nota de lichidare, adeverinta de vechime, etc. Atunci am fost nevoit sa plec din tara imediat si nu am mai avut posibilitatea sa revin. As dori sa stiu cum pot intra in posesia acestor inscrisuri care imi sunt necesare la depunerea cererii pt.pensionare. Va multumesc frumos pt.ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2025
kat1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: kat1975 , utilizator 19:01, 7 Septembrie 2025
La solicitarea scrisă a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din Registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

Adresati-va in scris fostului angajator pentru a va elibera acele acte.

Atentie ; Nota de lichidare nu este un document obligatoriu. Numai dacă vreti să va angajati pe un post de gestionar, atunci este obligatorie eliberarea ei, potrivit Legii 22/1969.
Raport din revisal nu pot cere? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen maxim pana cand angajatorul are obligatia ... ContSters733369 ContSters733369 Buna ziua, Exista un termen maxim pana cand angajatorul are obligatia sa elibereze decizia de incetare, adeverinta de vechime si nota de lichidare? (vezi toată discuția)
Documente angajator nicuefrim nicuefrim La parasirea unui loc de munca, ce documente este obligat angajatorul sa imi elibereze? (vezi toată discuția)
Bună dimineața, dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună dimineața, Dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima zi din perioada de preaviz, la sfârșitul zilei de munca nu ar trebui să primesc actele de ... (vezi toată discuția)