avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Lucrez la o firmă de pază cu salariul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Lucrez la o firmă de pază cu salariul de minim ...

Bună ziua. Lucrez la o firmă de pază cu salariul de minim pe economie programul este de12/24 respectiv 12/48. Firma calculează salariul de minim pe economie la zilele lucrătoare din respectiva lună. Cine vrea și cine poate să-mi de-a un răspuns cam cât trebuia să iau în luna iulie care era de 23 zile lucrătoare. Și deducerea cum se calculează, se adaugă la salariu sau se scade din salariu? Aștept răspuns mai amănunțit. Mi se pare că am luat bani puțini. Pe luna iulie am avut 160 ore regie 1 oră suplimentară 50 ore de noapte și 3 zile de concediu de odihnă. Aștept răspuns. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 7 Septembrie 2025
1. Salariul mentionat in c.i.m. este pe luna , nu pe zile lucratoare din luna.

Deducerea nu se adauga la salariu.
Deducerea personala este o scutire de impozit, o cota din salariu neimpozitata, si cuprinde deducerea de baza si deducerea suplimentara. Ea se acorda atat in functie de venituri, cat si in functie de numarul persoanelor din intretinere.
Deducerea personala se acorda doar pentru veniturile realizate la locul de munca unde angajatul are functia de baza.

2. Un calcul exact nu cred ca se poate fara a ne posta valoarea pentru sporul munca suplimentara si pentru munca de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Vă salut! nu mă descurc prea bine și poate mă puteti ajuta. ... Mark247 Mark247 Vă salut! Nu mă descurc prea bine și poate mă puteti ajuta. Lucrez la o firma de paza. Program 24/72. Primesc salariul minim pe economie cu sporul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucrez la o firmă de pază din luna decembrie și ... Daczo87 Daczo87 Bună ziua. Lucrez la o firmă de pază din luna decembrie și am o nelămurire. Lucrez ture a câte 12 ore și de zi și de noapte ,240 ore pe lună,in ... (vezi toată discuția)