Bună ziua. Lucrez la o firmă de pază cu salariul de minim pe economie programul este de12/24 respectiv 12/48. Firma calculează salariul de minim pe economie la zilele lucrătoare din respectiva lună. Cine vrea și cine poate să-mi de-a un răspuns cam cât trebuia să iau în luna iulie care era de 23 zile lucrătoare. Și deducerea cum se calculează, se adaugă la salariu sau se scade din salariu? Aștept răspuns mai amănunțit. Mi se pare că am luat bani puțini. Pe luna iulie am avut 160 ore regie 1 oră suplimentară 50 ore de noapte și 3 zile de concediu de odihnă. Aștept răspuns. Vă mulțumesc.
1. Salariul mentionat in c.i.m. este pe luna , nu pe zile lucratoare din luna.
Deducerea nu se adauga la salariu.
Deducerea personala este o scutire de impozit, o cota din salariu neimpozitata, si cuprinde deducerea de baza si deducerea suplimentara. Ea se acorda atat in functie de venituri, cat si in functie de numarul persoanelor din intretinere.
Deducerea personala se acorda doar pentru veniturile realizate la locul de munca unde angajatul are functia de baza.
2. Un calcul exact nu cred ca se poate fara a ne posta valoarea pentru sporul munca suplimentara si pentru munca de noapte.