avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am o hotărâre judecătorească in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am o hotărâre judecătorească in urma solicitării ...

Bună ziua! Am o hotărâre judecătorească in urma solicitării mele de recunoaștere minor prin. Efectuarea unui test de paternitate. Hotărârea stabilește custodia comuna, minorul rămâne la mama si plata unei pensii alimentare de 1/4 din veniturile tatălui. Cat timp a fost în activitate Pensia alimentara a fost virata contul meu ,pentru copil. După ce tatăl a ieșit la pensie, întrucât nu a atașat la dosarul de pensionare si hotărârea judecătorească cu obligația cate o avea pt copil, stau luna de luna sa ne dea cat vrea el si când vrea el. Mai mult, sunt amenințată ca pot sa rămân cu mai puțin pentru ca el are datorii la banca si orice as face, copilul poate primi mai puțin. Am luat legătura cu o avocata si mi s_a spus ca da, chiar dacă apelez la executor judecătoresc ,acesta nu va putea sa îl execute pt partea copilului de pensie alimentara pentru ca având datorii la banca. Trebuie sa tina cont si de acestea. Va rog sa ma lămuriți sj pe mine legat de acest aspect.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:11, 8 Septembrie 2025
Deocamdata obligatia de plata este cea stabilita in hotararea existenta. Daca e suma fixa, pe aceea o are de dat, daca e procent el se aplica venitului net, fara a scadea in prealabil ratele bancare sau alte obligatii.

Daca tatal va dori scaderea sumei datorate - ca urmare a scaderii veniturilor sau a altor obligatii (de ex rate bancare) - este obligat sa mearga in instanta, acolo unde instanta va avea in vedere toate aceste aspecte, in principal nevoile copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care recunoaste adulterul avut loc in timpul separarii in fapt Anonimus00 Anonimus00 Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, casatorie din care au rezultat 2 minori, primul fiind recunoscut de catre tata, al doilea fiind motivul intentarii de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)