avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tevi gaz aprobare locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tevi gaz aprobare locatari

Buna ziua,
am teava comuna de gaz care se termina la mine in apartament (mansarda, ultimul etaj). Eu am centrala de gaz, deci nu folosesc aceasta teava, dar alti locatari din bloc o folosesc pentru ca nu au centrala. Eu trebuie sa scot/tai teava la mine in apartament. Am contactat o firma avizata ANRE pt lucrare.. E nevoie si de aprobarea locatarilor pt aceasta modificare la mine in apartament? Daca da, toti locatarii sau 50%+1?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:03, 8 Septembrie 2025
Buna ziua

Da, este nevoie de aprobare pt ca teava de gaz este proprietate comuna

Legea 196/2018, art 37, alin 7
În cazul în care unul sau mai mulți proprietari din condominiu doresc modificarea instalațiilor de distribuție a gazelor și modificarea caracteristicilor puterii termice a elementelor de încălzire în interiorul proprietăților individuale, aceste lucrări se pot efectua numai în condițiile legii, pe baza referatului tehnic de specialitate emis de furnizorul serviciului de utilități publice, în care se arată efectele modificării instalației respective. Pe baza referatului tehnic, comitetul executiv al asociației de proprietari, cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, decide asupra efectuării modificării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu ... vali m vali m Buna ziua. Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri. Avand o avarie in bloc la un etaj superior, ... (vezi toată discuția)
Montare conducta gaz Mihaela L. Mihaela L. Buna ziua!Lociuesc la etajul 4 al unui imobil al carui uscator a fost vandut si transformat in locuinta.Fara un anunt prealabil, macar din bun simt, ne-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu lămuriri in următoarea ... suciuiulia suciuiulia Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu lămuriri in următoarea problema: As dori sa montez o centrala termică de apartament pe gaze. Apartamentul se afla ... (vezi toată discuția)