avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni dupa marirea ...

Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni dupa marirea ei la sfasitul anului trecut, printr-o decizie a casei de pensii cu motivarea urmatoare:
se revizuieste decizia de marire in sensul ca suma punctajelor anuale realizate au fost utilizate in mod eronat.(fara a-mi detalia eroarea facuta).
Ce pot face ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:00, 8 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi trebuit sa primiti o noua decizie de pensie , cu un numar mai mic de puncte . Ati primit ? S-ar intelege ca v-a fost calculat numarul de puncte eronat , iar Casa de Pensii Isi recupereaza banii . Eu as cere o audienta la seful serviciului “ Stabiliri prestatii “ si as cere explicatii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că vi s-au aplicat prevederile art.94(1) din legea 360/2023. Lămuriți problema cu cei de la casa locală.
Mi-au comunicat ca am drept de atac in instanta.Nu-mi pot evalua sansele neavand detaliile - calcului ce au stata la baza. Un avocat ar putea cere expertiza...si uite asa...costui peste costuri...Oricum multumesc..
Din cele relatate se înțelege că a fost o greșeală de calcul în favoarea d-voastră a celor de la casa locală pe care acum o îndreaptă prin aplicarea prevederilor art. 94(1) din legea 360/2023. Trimiterea la prevederile art.127(1) din legea 360/2023 din decizia de revizuire este obligatorie a fi făcută de cei de la casa locală. Dacă apelați sau nu la aceste prevederi este doar obținerea d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Erori buletin calcul pensie titinad titinad In 2014 cand am trecut de la pensia de invaliditate la pensie limita de varsta , am solicitat un buletin de calcul . In urma verificarilor facute , am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conformitate cu prevederile legii 360/2023- anexa ... coroamad coroamad Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii 360/2023- Anexa 6 societatea a emis adeverinte fostilor salariati. Fiind continuatoarea unor entitati de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! referitor la decizia de pensionare am primit decizia ... lupmarcel lupmarcel Bună ziua! Referitor la decizia de pensionare Am primit decizia privind acordarea pensiei anticipate, din care rezultă că la stagiu total de cotizare nu ... (vezi toată discuția)