avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni dupa marirea ...

Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni dupa marirea ei la sfasitul anului trecut, printr-o decizie a casei de pensii cu motivarea urmatoare:
se revizuieste decizia de marire in sensul ca suma punctajelor anuale realizate au fost utilizate in mod eronat.(fara a-mi detalia eroarea facuta).
Ce pot face ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:00, 8 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi trebuit sa primiti o noua decizie de pensie , cu un numar mai mic de puncte . Ati primit ? S-ar intelege ca v-a fost calculat numarul de puncte eronat , iar Casa de Pensii Isi recupereaza banii . Eu as cere o audienta la seful serviciului “ Stabiliri prestatii “ si as cere explicatii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că vi s-au aplicat prevederile art.94(1) din legea 360/2023. Lămuriți problema cu cei de la casa locală.
Mi-au comunicat ca am drept de atac in instanta.Nu-mi pot evalua sansele neavand detaliile - calcului ce au stata la baza. Un avocat ar putea cere expertiza...si uite asa...costui peste costuri...Oricum multumesc..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele relatate se înțelege că a fost o greșeală de calcul în favoarea d-voastră a celor de la casa locală pe care acum o îndreaptă prin aplicarea prevederilor art. 94(1) din legea 360/2023. Trimiterea la prevederile art.127(1) din legea 360/2023 din decizia de revizuire este obligatorie a fi făcută de cei de la casa locală. Dacă apelați sau nu la aceste prevederi este doar obținerea d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte anexa 6 Pastorica Pastorica Am depus in decembrie anul trecut adeverintele conform anexei 6( e pensie limita varsta) Neavând un raspuns, am revenit la casa pensii in luna mai - nu erau ... (vezi toată discuția)
Erori buletin calcul pensie titinad titinad In 2014 cand am trecut de la pensia de invaliditate la pensie limita de varsta , am solicitat un buletin de calcul . In urma verificarilor facute , am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conformitate cu prevederile legii 360/2023- anexa ... coroamad coroamad Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii 360/2023- Anexa 6 societatea a emis adeverinte fostilor salariati. Fiind continuatoarea unor entitati de ... (vezi toată discuția)