Pensia mea este redusa cu cca 600 lei, la cca 9 luni dupa marirea ei la sfasitul anului trecut, printr-o decizie a casei de pensii cu motivarea urmatoare:
se revizuieste decizia de marire in sensul ca suma punctajelor anuale realizate au fost utilizate in mod eronat.(fara a-mi detalia eroarea facuta).
Ce pot face ?
Multumesc !
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar fi trebuit sa primiti o noua decizie de pensie , cu un numar mai mic de puncte . Ati primit ? S-ar intelege ca v-a fost calculat numarul de puncte eronat , iar Casa de Pensii Isi recupereaza banii . Eu as cere o audienta la seful serviciului “ Stabiliri prestatii “ si as cere explicatii .
Mi-au comunicat ca am drept de atac in instanta.Nu-mi pot evalua sansele neavand detaliile - calcului ce au stata la baza. Un avocat ar putea cere expertiza...si uite asa...costui peste costuri...Oricum multumesc..
Din cele relatate se înțelege că a fost o greșeală de calcul în favoarea d-voastră a celor de la casa locală pe care acum o îndreaptă prin aplicarea prevederilor art. 94(1) din legea 360/2023. Trimiterea la prevederile art.127(1) din legea 360/2023 din decizia de revizuire este obligatorie a fi făcută de cei de la casa locală. Dacă apelați sau nu la aceste prevederi este doar obținerea d-voastră.