avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte anexa 6
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte anexa 6

Am depus in decembrie anul trecut adeverintele conform anexei 6( e pensie limita varsta)
Neavând un raspuns, am revenit la casa pensii in luna mai - nu erau solutionate din motive legale.
Apoi in septembrie din nou.
Peste o luna am primit un plic - surpriză !!! : recalcularea a diminuat pensia cu 300 lei conform art.94 alin(5) din legea 360/2023.
Insa a ramas aceeasi in plată dupa legea 360/2023 cu drept de contestare la judecătorească in 45 zile.
E corect si legal cum a rezolvat casa de pensii? De ce s a micsorat ?
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2025
Pastorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:03, 13 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte posibil ca veniturile din adeverinte , in unele luni , sa fi fost mai mici decat salariul tarifar si sporurile permanente trecute in cartea de munca . Acel articol din Legea 360/2023 stipuleaza ca , la cerere , pensia se recalculeaza conform adeverintelor , nicidecum ca se mareste . Presupun ca aveti copii dupa acele adeverinte , iar cartea de munca o aveti acasa . Verificati . E - desigur - legal , de vreme ce e prins intr-o lege . Daca gasiti inadvertente , contestati .
CHKa, utilizator
Interpretarea mea este următoarea: D-voastră vi s-au aplicat prevederile art.154(2) și)3) din legea 360/2023. Adică, "Mica recalculare". D-voastră nu aveți legătură cu "Mica recalculare". D-voastră trebuia să vi se aplice prevederile art.94(5) și (9) din legea 360/2023. De unde a apărut acea diminuare de,300 de lei este o altă discuție.
Userul spune ca noua decizie are trecut ca baza legala art. 94 alin. (5) .
CHKa, utilizator
Am înțeles. Eu am spus interpretarea mea. Puteți s-o contraziceți dacă aveți susținere în prevederi legale. 94(5) nu are legătură cu " Mica recalculare".
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am iesit la pensie in 2020, ca nevazator in baza art.59 din legea ... 74mov 74mov Am iesit la pensie in 2020, ca nevazator in baza art.59 din legea 263/2010. In ultimele doua Decizii de revizuire din acest an (2025), pensia mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca prin \"mica recalculare\" a pensiei rezulta o suma mai mica decat am acum, ce suma primesc, cea ... (vezi toată discuția)
Referitor la "mica recalculare" Rosca Marian Rosca Marian Buna seara, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca prin \"mica recalculare\" a pensiei rezulta o suma mai mica decat am acum, ce suma primesc, cea de ... (vezi toată discuția)