Am depus in decembrie anul trecut adeverintele conform anexei 6( e pensie limita varsta)
Neavând un raspuns, am revenit la casa pensii in luna mai - nu erau solutionate din motive legale.
Apoi in septembrie din nou.
Peste o luna am primit un plic - surpriză !!! : recalcularea a diminuat pensia cu 300 lei conform art.94 alin(5) din legea 360/2023.
Insa a ramas aceeasi in plată dupa legea 360/2023 cu drept de contestare la judecătorească in 45 zile.
E corect si legal cum a rezolvat casa de pensii? De ce s a micsorat ?
Mulțumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Foarte posibil ca veniturile din adeverinte , in unele luni , sa fi fost mai mici decat salariul tarifar si sporurile permanente trecute in cartea de munca . Acel articol din Legea 360/2023 stipuleaza ca , la cerere , pensia se recalculeaza conform adeverintelor , nicidecum ca se mareste . Presupun ca aveti copii dupa acele adeverinte , iar cartea de munca o aveti acasa . Verificati . E - desigur - legal , de vreme ce e prins intr-o lege . Daca gasiti inadvertente , contestati .
Interpretarea mea este următoarea: D-voastră vi s-au aplicat prevederile art.154(2) și)3) din legea 360/2023. Adică, "Mica recalculare". D-voastră nu aveți legătură cu "Mica recalculare". D-voastră trebuia să vi se aplice prevederile art.94(5) și (9) din legea 360/2023. De unde a apărut acea diminuare de,300 de lei este o altă discuție.
Am înțeles. Eu am spus interpretarea mea. Puteți s-o contraziceți dacă aveți susținere în prevederi legale. 94(5) nu are legătură cu " Mica recalculare".