avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am vârstă de 57 de ani și întreb dacă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am vârstă de 57 de ani și întreb dacă pot cumpăra ...

Bună ziua!
Am vârstă de 57 de ani și întreb dacă pot cumpăra 3 ani de vechime pentru a putea ieși la pensie anticipat la 60 de ani.
Menționez că acum am 32 de ani de cotizație întrucât între anii 1993 - 1996 nu am fost angajat cu carte de muncă.
Va mulțumește pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:50, 9 Septembrie 2025
Nu puteti “ cumpara “ ani de stagiu in vederea accederii la pensie anticipata ( cititi art 58 alin (2) din Legea 360/2023 ) . Dar , pana sa impliniti varsta necesara ( 65 - 5 = 60 ani ) , puteti acumula cei 3 ani care va lipsesc . Pensia anticipata , in cazul dvs. , va fi cu penalizarea maxima , de 24% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare ... olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata MMIIHHAAEEELLAA MMIIHHAAEEELLAA Barbat nascut in 04.02.1957 cu stagiul complet de cotizare de 37 de ani, din care am lucrat 13 ani in grupa a II-a. Cand pot iesi la pensie anticipata? Va ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare in cazul de mai jos? George_1980 George_1980 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de varsta de pensionare la barbati si anume tatal meu are varsta de 57 ani : Luna si anul ... (vezi toată discuția)