avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina blocata pe o strada pe care nu existau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina blocata pe o strada pe care nu existau indicatiare de ...

Masina blocata pe o strada pe care nu existau indicatiare de oprire/ stationare interzisa.
Buna ziua.
Azi mi a fost blocata mașina pe o strada din sectorul 4. pe care nu existau indicatiare rutiere sau alte avertizari ca oprirea e interzisa.Agentii de la Politia locala mi au spus ca au blocat o in baza unei hotărâri a sectorului 4 si nu trebuie sa existe indicatiare de interzicere . Mi se pare un abuz,eu nefiind din localitate si recunoscând hotărârea respectiva. Ce pot face pentru a mi recupera suma de 300 de lei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:13, 9 Septembrie 2025
Buna ziua

Pe PV trebuie sa apara motivul pentru care ati fost sanctionat. Care este acesta?

Singura varianta este sa contestati PV in termen de 15 zile. Insa necunoasterea legii nu este un motiv valabil.

In practica, oprirea voluntara si stationarea sunt interzise nu numai in zona indicatoarelor dar si si in alte situatii, asa cum sunt reglementate de Regulamentul din 23 ianuarie 2003 pt aplicarea OUG 195/2002: [ link extern ]

Cititi sectiunea 9 din capitolul 5 (de la 173 incepand).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv contraventie griffindolph griffindolph Va rog sa ma ajutati cu motivele care ar putea duce la anularea PV de contraventie in speta urmatoare ( am patit-o chiar de ziua mea ). An stationat voluntar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal stationare iregulamentara+ridicare ldarkyl ldarkyl Buna ziua, Vreau sa depun o plangere si am cateva nelamuriri. Poate stie cineva despre ce e vb si poate sa ma lamureasca putin. Varianta scurta, detalii ... (vezi toată discuția)
Parcare/drept libera circulatie Cristian 77 Cristian 77 Buna ziua, Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au ... (vezi toată discuția)