Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as avea nevoie de un sfat.
Are 74 de ani, traieste singura si se poate gospodari singura, mai putin sa coboare scarile si sa iasa din casa. Cumparaturile i le fac eu si le duce sotul.
Are probleme de sanatate, pzoriasis si ulcer varicos, cel putin, care s-au agravat. Problema este ca refuza sa mearga la doctor iar cand am chemat salvarea, ca s-a simtit rau, a refuzat sa fie consultata si s-a certat cu cei care au venit. Motivul pentru care nu se deplaseaza singura este ca si-a sucit piciorul acum multi ani si s-a videcat prost, refuzand si atunci sa mearga la spital. In casa dansei este un miros puternic de urina de animale (caine si pisica) si mucegai, iar curatenie nu doreste sa ii fac pentru ca 'sa nu ii deranjez lucrurile de la locul lor'. Este lucida, a fost farmacista la viata ei.
Relatie cu sotul nu este una buna, se cearta mereu, asa ca sotul nu insista sa o duca la medic daca ea reactioneaza isteric la propunere.
Stiu ca pensionarii trebuie sa fie in grija copiilor, iar noi incercam sa o ajutam dar nu ne lasa sa facem mai mult. Imi este frica ca vom fi acuzati de neglijenta in caz ca pateste ceva.
Ce as putea face in aceasta situatie?