avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as ...

Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as avea nevoie de un sfat.
Are 74 de ani, traieste singura si se poate gospodari singura, mai putin sa coboare scarile si sa iasa din casa. Cumparaturile i le fac eu si le duce sotul.
Are probleme de sanatate, pzoriasis si ulcer varicos, cel putin, care s-au agravat. Problema este ca refuza sa mearga la doctor iar cand am chemat salvarea, ca s-a simtit rau, a refuzat sa fie consultata si s-a certat cu cei care au venit. Motivul pentru care nu se deplaseaza singura este ca si-a sucit piciorul acum multi ani si s-a videcat prost, refuzand si atunci sa mearga la spital. In casa dansei este un miros puternic de urina de animale (caine si pisica) si mucegai, iar curatenie nu doreste sa ii fac pentru ca 'sa nu ii deranjez lucrurile de la locul lor'. Este lucida, a fost farmacista la viata ei.
Relatie cu sotul nu este una buna, se cearta mereu, asa ca sotul nu insista sa o duca la medic daca ea reactioneaza isteric la propunere.
Stiu ca pensionarii trebuie sa fie in grija copiilor, iar noi incercam sa o ajutam dar nu ne lasa sa facem mai mult. Imi este frica ca vom fi acuzati de neglijenta in caz ca pateste ceva.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:50, 9 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizați Direcția de asistenta sociala din cadrul primariei
Ar trebui un control la un psihiatru deoarece sunt simptome care arată o posibilă boală psihică, caz care ar necesita instituirea tutelei speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este hartuirea? ContSters193379 ContSters193379 cand se poate vorbi despre hartuire? in urma unor probleme legate de programul de vizita al copilului,cu fostul sot si concubina acestuia,ca urmare ca ... (vezi toată discuția)
Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza sanatatea in mod voit? moranduzza moranduzza Buna ziua! A-si dori sa stiu cum pot rezolva in vreun fel problema noastra de familie , ce dateaza de 10 ani, dar care s-a acutizat foarte mult in ultimii 2 ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)