avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli impuse de o asociatie de proprietari unor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli impuse de o asociatie de proprietari unor blocuri care nu fac parte din asociatie

Salutare, sunt intr-o situatie atipica. Locuiesc intr-un complex cu o asociatie de proprietari care cuprinde cateva blocuri. Si mai sunt cateva care au fost terminate in ultimii ani de dezvoltator si care doresc alipirea la acea asociatie dar nu se materializeaza nimic la judecatorie desi am semnat listele de aderare de cativa ani.

Blocurile noi care nu fac inca parte din asociatie, s-au trezit luna aceasta cu cheltuieli suplimentare de cateva mii de euro fiindca asa a decis anul trecut adunarea generala a asociatiei respective care reprezinta blocurile mai vechi.

Am doua intrebari :

1) Ne dorim sa facem parte, semnasem sa fim parte a asociatiei, dar se pare ca suntem doar buni de impartit cheltuielile. Este normal sa ne fie impuse aceste cheltuieli din moment ce noi nici macar nu am fost invitati sa participam la acea adunare generala si nici nu suntem legal parte a asociatiei ?

2. Este normal sa fie aplicata o hotarare a unei adunari generale cu o intarziere de peste 1 an ?

Alte discuții în legătură

Membru sau nu al asociatiei? AndreiMusat30 AndreiMusat30 Buna seara, In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat deja, am cautat dar nu am gasit nimic asemanator. Acum 1 an de zile am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Asociere in cazul asociatiilor de proprietari MrV MrV Buna seara, Conform legii in ceea ce priveste asociatiile de proprietari avem: (9) Adunarea generala are urmatoarele atributii principale: d) hotaraste ... (vezi toată discuția)
Mai multe asociatii intr-un complex emy.geo21 emy.geo21 Buna, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii; locuiesc intr-un complex format din 14 blocuri, iar acestea sunt impartite in 6 asociatii: 5 blocuri fiecare ... (vezi toată discuția)