avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am un pfa si am datorii la stat in valoare de 50.000 ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am un pfa si am datorii la stat in valoare de 50.000 ron

Am un pfa si am datorii la stat in valoare de 50.000 ron, reprezentate din principal de 20.000ron+30.000 ron dobânzi. Pfa-ul este din 2007.Din august 2009 pfa-ul nu mai are activitate. Pot scapa de penalizari si dobinzi? Sau macar de o parte din acea suma totala? Ce pasi ar trebui sa urmez? Mentionez ca din 2009 nu exista activitate si nici nu pot sa radiez pfa-ul! Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:30, 10 Septembrie 2025
Buna ziua

A existat anul trecut OUG 107/2024 privind aministia fiscala. Daca plateati datoria restanta anul trecut scapati de accesorii (penalitati si dobanzi)

Acum singura varianta este incercati sa invocati prescriptia pentru acea datorie (sau parte din ea) pe calea contenciosului administrativ.

E ciudat insa ca ANAF-ul nu a incercat sa va execute silit in perioada asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere anaf cmiron cmiron Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am primit in 2024 o decizie de impunere de la anaf pentru 2018 - 2022 Veniturile erau din strainatate, eu locuind in tara ... (vezi toată discuția)
Intrebare: se plateste cas retroactiv? maia1956 maia1956 In 2006 am facut un PFA si acuma am primit instintare de plata pentru CAS adica sa achit retroactiv din 2006 cu penalizare si majorari.....sintem mai multe ... (vezi toată discuția)
Repercusiuni asupra asociatului in cazul imposibilitatii de plata a furnizorilor nistor rocsana nistor rocsana sunt asociat cu drept de 50%in sc si as vrea sa stiu ce se poate intampla daca am fost dati in judecata pentru neplata facturilor restanta in quntum de ... (vezi toată discuția)