avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INTREBARE: se plateste CAS retroactiv?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INTREBARE: se plateste CAS retroactiv?

In 2006 am facut un PFA si acuma am primit instintare de plata pentru CAS adica sa achit retroactiv din 2006 cu penalizare si majorari.....sintem mai multe persoane in cauza si e vorba de sume mari........sint de acord sa platesc dar nu si majorari si penalizari.......daca nu vor asa nu mai platim deloc.........ce se poate intimpla? De ce din 2006 nu s-au trimis aceste instintari........X-(
Cel mai recent răspuns: the_mack , utilizator 12:41, 12 Decembrie 2011
aceiasi problema o am si eu. incerc sa imi dau seama daca este legala aceasta Decizie cu Titlu de Creanta primita de la CAS, atata vreme cat eu si CAS nu avem nici un fel de contract incheiat. oare cum pot ei sa justifice creanta mea fata de ei? poate cineva cu experienta in domeniu ne poate ajuta. la fel ma intreb si eu, oare cum de au stat pana in termenul de prescriptie a datoriei pana sa ne trimita aceste decizii - singura explicatie pe care o vad este ca special au facut acest lucru ptr. a fi cumulate acele penalitati si dobanzi - foarte frumos era ca dupa primul an sa ne trimita aceasta decizie, imediat ce noi ca PFA am depus declaratiile la fisc - ei oricum au vazut acele declaratii, ptr.ca pe baza lor sunt calculate asa zisele datorii ale noastre catre ei.
parerea mea e ca asta e o jecmaneala pe fatza....dar am colegi care au dat casa de asigurari in judecata si au castigat,nu au mai platit acele sume inventate si aberante
poti sa dai ceva mai multe info? eventual link-uri cu deciziile curtii date in favoarea lor. ce au castigat exact? stergerea penalitatilor si a datoriei, sau si stergerea bazei? stergerea bazei de plata nu cred ca poti sa obti, dar stergerea penalitatilor si a dobanzilor penalizatoare, eu zic ca o instanta normala, nu poate sa justifice cum sa fie pus un om sa plateasca penalitati si dobanzi ptr. niste sume pe care nu stia ca le are de plata, si mai mult ptr. niste sume pentru care cei de la CAS nu au facut nici un fel de sesizare contribuabilului prin care sa ii aduca la cunostiinta ca are de plata - ca sa nu mai spun ca intre mine si CAS nu exista nici un fel de contract / conventie semnata, prin care eu sa ma oblig sa platesc o cotizatie. daca iti aduceau la cunostiinta treaba asta, si tu refuzai sa platesti, atunci da, inteleg dobanzi si penalitati, dar (aici vb in cazul meu) atata vreme cat timp de 5 ani nu au luat in nici un fel legatura cu mine sa imi comunice ca am obligatia sa vin sa cotizez la ei, nu inteleg cum pot sa justifice acele penalitati si dobanzi. eu asa o sa imi motivez contestatia pe care urmeaza sa o depun la decizia trimisa de ei, precum si motivarea pe care o sa o folosesc daca o sa ajung in instanta cu ei! eu inca sper sa inteleaga ca nu am cum, nu pot si nu este legal ca eu sa fiu obligat sa platesc acele penalitati - o sa accept plata bazei dar numai esalonat pe minim un an de zile.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
the_mack, utilizator
pai tocmai asta spuneam si eu stergerea tuturor penalitatilor...majorari ..baza etc etc deoarece nu au avut niciodata un contract incheiat cu casa de asigurari de aici rezulta ca acele datorii sunt niste aberatii inventate peste noapte de cei de la casa de asigurari de sanatate
Obligatia de plata nu rezulta din contractele incheiate( sau nu) ci din prevederile legale. Nici cu ANAF-ul nu ati incheiat contract si totusi impozitul trebuie platit. De ce? pentru ca asa prevede legea. La fel si pentru contributia la sanatate sau pensii.


@julienstefano
Veniti va rog cu exemple de procese castigate care sa sustina afirmatiile facute.
Din cunostintele mele sunt zeci de mii de cazuri similare iar singurele procese castigate de catre contribuabili au fost cazuri izolate( vicii de procedura sau mai stiu eu ce). Deci e aproape imposibil sa castigi un astfel de proces.

Pana una alta contributiile trebuie platite asa cum prevede legea.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu nitmar nitmar 1. daca titlul executoriu cuprinde o creanta principala si trei creante accesorii (majorari de intarziere), iar eu contest doua din aceste sume accesorii, ce ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile nitmar nitmar Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza ... (vezi toată discuția)