avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in cazul in care șeful mă obligă să ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in cazul in care șeful mă obligă să îmi dau ...

Ce pot face in cazul in care șeful mă obligă să îmi dau demisia?cautindu mi o grămadă de motive
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 10 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Raspunsul e simplu.
Nu va poate obliga.
Trebuie sa va desfaca el contractul de munca.
Mulțumesc.trebuie să aibă un motiv intemeiat pt desfacerea contractului de muncă.
Desfacerea contractului de munca poate fi contestata in instanta.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiuza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, la serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de ... AMA09 AMA09 Bună ziua, La serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de lucru pe motiv ca am ținut legătura cu un fost coleg. Menționez ca nu a zis nimeni ca este ... (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)