avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stampila ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stampila ITM

Buna,
am si eu o intrebare. Sotul meu s-a angajat la o firma de asigurari luna aceasta in data de 8. Dupa vreo 2 zile, a primit si el contractul dar nu apare pe el nicio stampila de la ITM cum ca ar fi inregistrat, doar nr inregistrarii. Are vreo valabilitate contractul daca nu are stampila de la ITM? El pare ca ar fi inregistrat tot in data de 8, dar in data de 8 nu l-a dus nimeni la ITM. Ma poate lamuri si pe mine cineva? Va rog!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 15 Februarie 2010
Atunci nu a fost inregistrat la ITM.
A fost doar introdus in registrul electronic de evidenta a salariatilor (REVISAL mai pe scurt). Cf legii el trebuia introdus in revisal cu max o zi inainte ca salariatul sa incepaa activitatea. Dar apoi trebuie dus la ITM si inregistrat. Si termenul ptr asta este de 20 zile.
Si dupa ce este inregistrat la ITM, in mod normal trebuie sa se dea o copie si angajatului, dar pe copie sa fie stampila de la itm, nu? si in acest caz ce este de facut?
Contractul individual d emunca se incheie in 3 ex, cate unul ptr fiecare parte (angajat, angajator si ITM).
Toate ex trebuie sa poarte viza ITM.

Intrebati la HR despre exemplarul original cu viza ITM.
De care ITM apartineti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cim Bianca Radulescu Bianca Radulescu Buna seara! O mica nelamurire privind CIM-ul... Pana acum, cand inregistram contractele de munca la ITM sus in dreapta era viza ITM-ului, iar sub titlu era ... (vezi toată discuția)
Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul ... (vezi toată discuția)