avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie de urmas dupa sot? Sotul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie de urmas dupa sot? Sotul decedat in 2025. ...

Pot beneficia de pensie de urmas dupa sot?
Sotul decedat in 2025.
Sotul pensionar MAI din 2015. Am fost casatoriti din 1990.
In prezent lucrez. Data pensionarii mele 2031.
Pot renunta la pensia mea si sa beneficiez de pensie de urmas.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:03, 10 Septembrie 2025
Puteti , dar numai la data implinirii varstei standard de pensionare ( aceasta depinde de anul si luna nasterii dvs. , o puteti afla din anexa 5 a Legii 360/2023 ) . Pensia de urmas , daca sunteti singura indreptatita , va fi 50% din pensia cuvenita decedatului . Asta , dupa prevederile actuale ale legii . Daca se vor schimba , sau eventual va aparea o alta lege , asta nimeni nu va poate spune …
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se poate solicita pensie de urmaș pentru soția supraviețuitoare ... Rocío Rocío Bună ziua, Se mai poate solicita pensie de urmaș pentru soția supraviețuitoare in cazul in care soțul a decedat în anul 2020? Dacă răspunsul este ... (vezi toată discuția)
Mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata, a crescut ... Irinel89 Irinel89 Buna ziua!mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata,a crescut 3 copii,tata a decedat.Poate lua pensie de urmaș?cum se procedeaza?va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de urmas monicah monicah BUNA Va rog daca se poate sa-mi raspundeti ,sotul meu a fost pensionar si a decedat, eu am 50 de ani si am o fetita la scoala de 18 ani as putea sa beneficiez ... (vezi toată discuția)