avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, Am un SRL pe care am importat un autoturism ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, Am un SRL pe care am importat un autoturism in anul ...

Buna ziua,
Am un SRL pe care am importat un autoturism in anul 2024, luna septembrie. Deoarece transportatorul nu mi-a cerut ii furnizez codul UIT si a trecut vama fara acesta.
Ulterioar eu ca si SRL, am fost amendat cu 20000 Ron si confiscarea valorii marfurilor (inca 15.000 Euro).

Am constestat in instanta aceasta plangere contraventionala la momentul respectiv (defapt sunt doua procese unul pentru amenda si unul pentru confiscarea marfurilor), dar procesul nu se judeca. Am din nou o amanare pentru luna 03.2026.

Mentionez ca masina nu mai este pe firma, fiindca am vândut-o, iar firma este acum pe 0.

Eu as vrea sa inchid firma pentru ca nu mai am activitate pe ea si plătesc degeaba si contabilul.

Pot sa fac acest lucru? Sau trebuie sa astept sa se judece procesul?

Cum sa procedez?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
NicuPopescu1978, utilizator

Alte discuții în legătură

Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari ContSters103316 ContSters103316 Am imprumutat un autoturism cu procura si la vama aveam vreo 28 de pachete de tigari fapt pentru care m-a amendat cu 5000 lei si retinerea autoturismului. Va ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala -calitate procesuala Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va rog sa ma sprijiniti cu opinia dv. Am doua cazuri de sanctiuni contraventionale si confiscare de marfuri din motive datorate lipsei ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si confiscare stan liviu stan liviu In ziua de 23 iunie 2010 , in jurul orei 08.00 , am fost impreuna cu tatal meu la o cunostinta de a tatalui sa luam o cantitate de aproximativ 75 l tuica. Pe ... (vezi toată discuția)