avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Cum pot recupera un bun de la amanet care a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Cum pot recupera un bun de la amanet care a fost amanetat ...

Buna ziua,

Cum pot recupera un bun de la amanet care a fost amanetat de un membru al familiei care nu mai este de acord sa il ridice chiar daca sunt dispus sa il platesc. Angajatul de la amanet ma refuza cu vehementa. Exista vreo lege prin care daca demonstrez ca sunt detinatorul produsului (de exemplu factura prin care atest ca am cumparat telefonul, si numarul de IMEI corespunde) sa pot intra din nou in posesia bunului.

Bunul amanetat a fost acordat cu buna credinta membrului de familie dar intre tip relatia s-a alterat si acum refuza sa il ridice.

Se poate face o plangere la politie eventual pentru asa o fapta? (desi am refuzat sa fac plangere .... pana acum pentru ca inca sper la reconciliere)

Alte discuții în legătură

Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)
Furt din proprietate amanetat ada19ada ada19ada Va multumesc anticipat celor ce mi vor raspunde.In august 2013 doamna care mi facea menajul mi a sustras un inel de aur\\"gasit\\"pe jos in mansarda casei ... (vezi toată discuția)