avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, sunt cetatean roman cu dubla cetatenie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, sunt cetatean roman cu dubla cetatenie (romana + germana) ...

Buna ziua, sunt cetatean roman cu dubla cetatenie (romana + germana) avind domiciliul in strainatate. Sunt casatorit iar sotia mea nu are cetatenie romana. Pentru a intra in posesia mostenirii din Romania (in urma decesului mamei mele) va rog sa ma informati de ce acte (documente) am nevoie. Repet intrebarea deoarece am mai pus-o dar nu apare nicaieri...
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum doriti să dezbateți moștenirea. Aveți nevoie de ăcte de stare civilă și acte de proprietate. Posesia este o chestiune de fapt, nu aveți nevoie de acte pentru asta.
Am emigrat in anul 1990 in Germania si de atunci pina astazi nu am intreprins nimic in ceea ce priveste pasaportul ori cetatenia romana. In acest caz actul de stare civila cu care ma voi legitima este cel german ?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2025
Filucu, utilizator
Vă legitimați cu act de identitate, nu cu act de stare civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Unde pot citi lista cu etnicii germani de nationalitate romana care au plecat din tara in 1989 si care au renuntat sau li s-a retras cetatenia romana ??? Danbv Danbv Am avut o ruda,care in 1989,a plecat definitiv din tara,impreuna cu familia lui (la plecare avind pasaport romanesc). La un moment dat a revenit in tara si ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in legalitate? amaliabogs amaliabogs Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar ... (vezi toată discuția)