avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Formă juridică potrivită pentru medic rezident ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Formă juridică potrivită pentru medic rezident fără drept de liberă practică

Bună ziua,

Sunt medic rezident în anul 4 și nu am încă drept de liberă practică (nu dețin parafă proprie). Aș dori să colaborez cu o clinică medicală privată, iar clinica solicită încheierea unui contract de colaborare.

Întrebarea mea este:
Ce formă juridică este legal posibilă în cazul meu, în condițiile în care nu am drept de liberă practică? Pot înființa un SRL sau PFI pentru a lucra legal în baza unui contract de colaborare?

Aș aprecia o clarificare privind opțiunile legale disponibile pentru a evita orice conflict cu legislația actuală în domeniul medical.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Formă juridică potrivită pentru medic rezident fără drept de liberă practică alexandrafilimon45 alexandrafilimon45 Bună ziua, Sunt medic rezident în anul 4 și nu am încă drept de liberă practică (nu dețin parafă proprie). Aș dori să colaborez cu o clinică ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt rezident radiolog anul ii si doresc infiintarea ... Razvan243 Razvan243 Buna ziua! Sunt rezident radiolog anul II si doresc infiintarea unui PFI pentru a lucra ca operator RMN intr-o clinica privata. Toate bune si frumoase pana ... (vezi toată discuția)
Pfi -medic , contract de colaborare. AC AC Buna ziua! Am rascolit netul in cautarea unui raspuns, pe care evident nu l-am gasit si atunci am apelat la acest forum. Problema mea se refera la un PFI ... (vezi toată discuția)