avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt dupa un divort pronuntat in notariat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt dupa un divort pronuntat in notariat acim 1 an ...

Buna ziua.
Sunt dupa un divort pronuntat in notariat acum 1 an si jumatate.
Avem 3 copii, 2 majori si unul minor.
Din varii motive , vreau ca fata sa nu mai imi poarte numele.
Exista temei legal si ce ar trebui sa fac?
Multumesc pentru intelegerea acordata.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2025
Marius Tudorie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:41, 11 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi și ce nume să poarte'?!
Oricum nu vă folosește la nimic, aveți zero avantaj.

Nu există nici o lege să-i schimbați forțat minorului numele de familie, dacă îi sunteți părinte natural.
Dapix, utilizator
Sa poarte numele mamei.

Schimbarea o doresc ptr unul dintre majori , nu ptr minor.
Manuela Rășină, administrator
O persoana se identifica dupa nume si prenume , si CNP . E absurd sa cereti , indiferent de motiv , sa poarte alt nume decat cel cu care a fost identificata cel putin 18 ani . Fiind fata , dorinta dvs. e posibil sa fie indeplinita cand se va casatori . Acel nume ESTE al fetei , oficial , nu-i proprietatea dvs. exclusiva .
CHKa, utilizator
Dacă e majoră, ea decide ce nume de familie să poarte.
Și v-am mai explicat câ tot fica dumneavoastră rămâne în veci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Copilul meu nu mai vrea numele tatalui donisa donisa dupa divort am revenit la numele de fata,insa ma confrunt cu o problema.Fostul meu sot desi a fost obligat la plata pensiei ,nu are de unde plati ca a ramas ... (vezi toată discuția)