avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Numele meu de familie este compus din doua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Numele meu de familie este compus din doua X-Y (numele ...

Buna ziua,

Numele meu de familie este compus din doua X-Y (numele reunite ale parintilor). Urmeaza sa ma casatoresc, viitoarea sotie are un nume de familie Z.

Dupa casatorie, putem alege sa avem numele X-Y-Z?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 18:09, 11 Septembrie 2025
Buna ziua

Codul civil:

Articolul 282
Alegerea numelui de familie
Viitorii soți pot conveni să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soț poate să își păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

Deci raspunsul la intrebarea dvs. este DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua nume de familie - dupa casatorie imi doresc sa pastrez pe cel at sotului si unul dintre cele doua ale mele gia123 gia123 Buna ziua. Urmeaza sa ne casatorim si avand in vedere ca sunt artist plastic, imi doresc sa-mi pot pastra numele( unul dintre ele, pentru ca am doua nume de ... (vezi toată discuția)
Numele de familiei al copilului, separatea numelui compus al parintelui lkdo lkdo Buna ziua, V-as fi recunoscatoare pentru un sfat in urmatoarea situatie, care are legatura cu articolul 449 din codul civil, respectiv prevederile legate de ... (vezi toată discuția)
Numele dupa casatorie ionela20 ionela20 Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)