In primul rand trebuie sa introduceti o cerere de reabilitare.
Apoi in urma admiterii cererii vi se sterge din cazier condamnarea.
Dupa calculele mele, dar le-am facut la repezeala, parca mai aveti cateva luni pana se implineste termenul.
nu vreau sa creez o confuzie, am fost condamnat in iunie 2001, la 1 si 10 luni cu suspendare, deci a trecut 5 ani si 5 luni, vreau sa stiu ce calcul ai facut tu, si la ce ma ajuta, eu stiam ca dupa o anumita perioada de la condamnare se sterge cazierul, adica am auzit, daca vreti va dau relatii suplimentare
Deci infractiunea trecuta in cazier nu se sterge asa de la sine daca pedeapsa aplicata este mai mare de un an.
Trebuie introdusa o cerere de reabilitare.
Termenul curge de la data actului de gratiere si este de 4 ani plus jumate din durata pedepsei pronuntare.
Faceti si dvs. un calcul.
Cand se implineste termenul puteti introduce cererea de reabilitare.
gratierea a fost data in octombrie 2001, era vorba de o gratiere colectiva care s-a dat atunci ptr. toti condamnatii sub 5 ani, in afara de criminali, violatori, etc, deci de atunci de la gratiere a trecut 5 ani si 1 luna, deci 4 ani si jumatate din pedeapsa ar fi 5 si 8 luni, deci asta ar fi in iunie 2007, si atunci ar trebui sa fac o cerere de reabilitare, cam complicat
va multumesc de raspuns, daca mai aveti ceva de adaugat, astept sa citesc parerile dumneavoastra
vreau sa fac o rectificare, dupa "formula" legala de calcul care mi-a spus colega din inainte, adica 4 ani plus jumatate de pedeapsa, adica 4 ani plus 22/2 luni, vine 4 ani si 11 luni, deci asta ar veni in septembrie 2006
intrebrea este urmatoarea, daca nu ar fi fost gratierea, nu era mai bine daca nu beneficiam de ea,ma incurca la reabilitarea, mai bine se desfasura pedeapsa in cursul lui normal