avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atribuții de șef serviciu fără plată ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atribuții de șef serviciu fără plată corespunzătoare

Bună ziua,

Lucrez la un spital public ca referent de specialitate. Recent am primit o decizie de numire ca „coordonator Serviciu Administrativ” pentru 3 luni, până la ocuparea postului prin concurs.

În decizie scrie că preiau atribuțiile șefului serviciului administrativ: coordonare personal, SSM/PSI, bloc alimentar, achiziții, etc. Totuși, titulatura folosită este «coordonator», nu «șef serviciu».

Întrebarea mea este: am dreptul la o diferență salarială sau la o indemnizație de conducere pentru această perioadă, având în vedere că exercit atribuții de șef serviciu, chiar dacă decizia mă numește doar coordonator?

Vă rog să îmi spuneți dacă pot cere aceste drepturi pe baza Codului muncii și a Legii 153/2017 (art. 38 alin. 10) și ce pași pot face pentru a le obține.”
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2025
AlinaCorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaCorina , utilizator 07:43, 13 Septembrie 2025
În organigramă exista funcția de Șef Serviciu Administrativ, care este funcție de conducere. Eu am fost numită Coordonator Serviciu Administrativ cu atribuții de Șef Serviciu Administrativ.
Să înțeleg că am fost numită Coordonator tocmai pentru a nu fi plătită în plus? Mi s-au dat atribuțiile dar nu și drepturile salariale ale unui Șef Serviciu Administrativ?
Prin urmare, pot face ceva?
Mulțumesc pentru răspuns.
Puteti contesta decizia, avand in vedere ca in organigrama nu exista acea functie.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuitor sef serviciu Adi Adi Adi Adi Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita ... (vezi toată discuția)
Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). ... croberta croberta Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi ... (vezi toată discuția)
Exercitarea unei functii de conducere cu caracter temporar. ContSters497447 ContSters497447 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca este posibil, cu urmatoarea problema: Incepand din luna decembrie 2015 sunt angajatul DASC Lugoj in functia de ... (vezi toată discuția)