avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibilitate actionare in instanta dezvoltator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibilitate actionare in instanta dezvoltator imobiliar

Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc dar sunt vicii ascunse pe partile comune. Asociatia a dat in judecata dezvoltatorul dar presedintele si dezvoltatorul au o relatie de prietenie si ma tem ca nu o sa fie un proces real. Pot sa dau in judecata personal dezvoltatorul pe partile comune pentru cavoi plati aceste reparatii iar reparatia lor va costa foarte mult si deci voi avea un prejudiciu. Sau nu am calitatea sa dau in judecata decat asociatia de proprietari pentru fiecare viciu?
Cel mai recent răspuns: maria789595 , utilizator 13:06, 12 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum adica sa platiti niste defectiuni ? Daca aceste defectiuni sunt semnalate, probate si asumate de catre cei din conducerea asociatiei si usor de dovedit, puteti da in judecata si persoane din conducerea asociatiei. Motive in drept aveti. Asta daca sunteti ferm convinsa ca va fi un blat in instanta.
Articolul 56
(2) Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor sau terților, după caz.
[ link extern ]
Presupun ca sunt si alti vecini care nu doresc sa plateasca "oalele sparte de altii". Ei cum vad lucrurile ?

Aveti posibilitatea sa initiati o AG conform art. 47 :
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
si sa discutati acest subiect .
Va multumesc pentru parere. vecinii in marea masa nu stiu ce se intampla iar cei care stiu prefera sa se mute. Mie imi convine sa nu dau in judecata dezvoltatorul, respectiiv sa nu pot sa fiu parte dar exista prescriptia de 3 ani si nu vreu sa o irosesc. Sper ca membrii CEX sa aiba de unde plati daunele demersurilor lor.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2025
maria789595, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata - parti comune tcriss tcriss Buna ziua, as vrea cateva sfaturi pentru problema urmatoare: in Asociatia unde locuiesc, exista proprietari deconectati de la sistemul centralizat de ... (vezi toată discuția)
Membri cex ai asociatiei de proprietari trebuie sa semneze contract ... CriGalan CriGalan Membri CEx ai Asociatiei de Proprietari trebuie sa semneze Contract de Mandat cu Asociatia in situatia in care nu sunt si nu vor sa fie remunerati? (vezi toată discuția)
Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)