avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avem activitate comerciala intr-un spatiu comercial ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avem activitate comerciala intr-un spatiu comercial aflat la un parter de bloc ...

Buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu urmatoarea situatie:avem activitate comerciala intr-un spatiu comercial aflat la un parter de bloc, complet separat de scara blocului(spatiu comercial din constructia blocului, nu apartament transformat) si fara nici o cale comuna de acces cu blocul.Am fost somati sa platim o suma considerabila reprezentand plata femeie de serviciu curatenie,pe care nu am vazut-o niciodata, salariu administrator si salariu presedinte asociatie,proportional cu suprafata spatiului comercial.
Ne-am aratat dispusi sa participam la cheltuieli comune, dar cele pentru intretinerea si reparatiile efectuate in cladire(acoperis, tevi, subsol, fatada), nu pentru ceea ce nu am beneficiat, si nu reusim sa ajungem la nici o intelegere.
Stie cineva cum se poate gestiona situatia asta?
Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2025
anghelnina, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 22:21, 16 Septembrie 2025

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Daca spatiul comercial face parte din imobil, atunci conform legii 196/2018 sunteti obligat sa platiti.
........... ca impartiti utilitati etc...

Pai ce utilitati? "......acces direct de afara, si a avut intotdeauna toate utilitatile separate de bloc"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote intretinere Crăciun24 Crăciun24 Bună ziua, Dețin în chirie un spațiu comercial la parterul unui bloc. Este normal sa plătesc cote la întreținere, atâta timp cât am contorizare ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)
Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie ... andreeauricaru andreeauricaru Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie de proprietari. Recent, am avut acces la documentele dezvoltatorului si am remarcat ca spatiile ... (vezi toată discuția)