avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În urma negocierilor CCM, compania x a trimis un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În urma negocierilor CCM, compania x a trimis un email angajatilor ...

În urma negocierilor CCM, compania x a trimis un email angajatilor ca va acorda în medie, o creștere salariala de 6%. Mail pe care l-au primit toți angajații. Ce procent va primi fiecare se va stabili de managerul departamentului. Doar ca managerul meu m-a anunțat ca eu primesc 0 lei. Este legal? Știu ca efectele CCM și ale negocierilor CCM se aplica pentru toți angajații, corect? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 19:34, 14 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de crestere salariala medie, cresterea zero pentru dvs. intra in calcul.
Managerul a considerat ca dvs. nu aveti rezultate care sa ajute pentru a beneficia de crestere salariala.
Banuiesc ca este vorba de o firma privata.
Aveți și criterii de acordare a creșterii?
Fara niciun criteriu. Doar mentiunea că se va acorda o medie de 6% per total companie.

Dar asta presupune ca, legal, pot acorda zero pentru anumiți angajați? Negocierea CCM nu presupune acoperirea intereselor tuturor angajaților?

Da, companie privată. Dar creșterea negociata și obținută nu este bonus de performanță, eu așa consider. Negociere CCM privește toți angajații, fără discriminare. Poate ma înșel Dar acesta este motivul pentru care caut opinii aici, ale specialiștilor
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
In opinia mea, nu poate face asa ceva in lipsa unor criterii de acordare.
De regulă un sindicat negociază CCM cu patronatul. Luați legătura cu cei din sindicatul care să vă reprezinte interesele.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
GMD66, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)
Majorare salariala la nivel de c.c.m. dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: de ce anume trebuie sa tinem cont pentru o marire salariala ,negocierea noului ccm. mentionam ... (vezi toată discuția)
Este clauza abuziva? shadow_figure shadow_figure Buna ziua, in conditiile in care contractul colectiv de munca prevede plata a 1/2 din salariu, cu titlu de prima, tuturor salariatilor angajati la data platii, ... (vezi toată discuția)