Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intr-o Sentinta Judecatoreasca de partaj succesoral intre 4 mostenitori, ...

Intr-o Sentinta Judecatoreasca de partaj succesoral, in 2008, intre 4 mostenitori, sunt cateva greseli care provin dintr-o tranzactie incheiata in timpul judecatii. Intre greseli avem :
1. unul dintre loturi are o suprafata mai mica decat din acte, insa vecinatatile sunt corecte
2. unul dintre mostenitori este vecin cu el insusi pe 2 loturi
3. unele loturi au precizati alti vecini decat cei reali
Cum se poate rezolva situatia, cei de OCPI nu vor sa intabuleze.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2025
cristinamit, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinamit , utilizator 08:00, 15 Septembrie 2025
Trebuie măsurate terenurile din nou. Dacă apar suprapuneri ele se rezolva la notar sau in instanță. Angajați un topograf autorizat. S-ar putea să aveți nevoie și de avocat, după caz
Este vorba doar de greșeli in Tranzactie, preluate ca atare de Sentinta. Terenurile nu au fost măsurate la acea vreme, ci recent prin Sistematic.

adriandimitriu a scris:

Trebuie măsurate terenurile din nou. Dacă apar suprapuneri ele se rezolva la notar sau in instanță. Angajați un topograf autorizat. S-ar putea să aveți nevoie și de avocat, după caz

Dacă în sentința se strecurau erori materiale(nume părți,suprafețe,) care în tranzactie erau trecute corect se putea încerca o cerere de îndreptare eroare materiala.Daca erorile apăreau în tranzacția inițială lucrurile se complica și nu mai poate fi vorba de o cerere de îndreptare eroare adresata instantei.,soluția ar fi fost formularea unei cai de atac la acel moment..
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Dar eu as vrea sa știu ce se poate face acum. Mulțumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă în sentința se strecurau erori materiale(nume părți,suprafețe,) care în tranzactie erau trecute corect se putea încerca o cerere de îndreptare eroare materiala.Daca erorile apăreau în tranzacția inițială lucrurile se complica și nu mai poate fi vorba de o cerere de îndreptare eroare adresata instantei.,soluția ar fi fost formularea unei cai de atac la acel moment..

Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
cristinamit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)
Probleme la cadastru ili47 ili47 Avem Titlu de Proprietate ,am dori CF nou.Am semnat contract cu firma de topograf autorizat,am depus actele necesare ,PLAN PARCELAR vizat de Primarie ,extrase ... (vezi toată discuția)
Casa vecinului pe terenul meu. mirica77 mirica77 Cand am vrut sa vand casa mea, m-am lovit de foarte multe probleme: -casa si gardul vecinului este pe terenul meu. -la cadastrul erau acte ... (vezi toată discuția)