Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cunoscut-o pe soția mea în 1995, iar până în 2000 am reușit ...

Am cunoscut-o pe soția mea în 1995 iar până în 2000 am reușit să ne cumpărăm un apartament fiind înscris pe numele de fată asotiei. În 2000 ne-am căsătorit religios. În 2025 soția adecedat, aș vrea să știu ce drepturi am la apartament.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 14:32, 26 Septembrie 2025
Încercați să negociați cu verișorul. Altfel, în instanță, puteti, probabil (deși nu știu ce probe aveți) dovedi contribuția comună. Trebuie însă înțeles costul și timpul unui proces, așa încât mergeți la un avocat și informați-vă despre ambele variante și să vă ajute să negociați sau să introduceți proces, cum decideți.
Vă mulțumesc.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Încercați să negociați cu verișorul. Altfel, în instanță, puteti, probabil (deși nu știu ce probe aveți) dovedi contribuția comună. Trebuie însă înțeles costul și timpul unui proces, așa încât mergeți la un avocat și informați-vă despre ambele variante și să vă ajute să negociați sau să introduceți proces, cum decideți.

Vă mulțumesc.

Vă mulțumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lipsa copiilor sau a unui testament, dvs moșteniți 3/4, iar verișorul 1/4.
Insa pana la verișor, trebuie sa aduceți certificatele de deces ale celorlalte rude (părinții soției, frati, surori, bunici, unchi, mătuși).
Ar fi trebuit sa va faceți testamente reciproce, avand in vedere ca nu există copii.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)