Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cunoscut-o pe soția mea în 1995, iar până în 2000 am reușit ...

Am cunoscut-o pe soția mea în 1995 iar până în 2000 am reușit să ne cumpărăm un apartament fiind înscris pe numele de fată asotiei. În 2000 ne-am căsătorit religios. În 2025 soția adecedat, aș vrea să știu ce drepturi am la apartament.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 14:32, 26 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verisorul poate să le aibă parțial, de aceea negocierea este importantă, micsorează timpul și demersurile omului.
Verișorul e văr primar al soției, adică părinții celor soi au fost frați și o pereche de bunici au fost comuni? Dacă ultimii strămoși comun au fost printre străbunici, atunci vorbim deja de gradul V de rudenie, care nu mai dă dreptul la moștenire.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)