avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Am fost in concediu crestere copil ,dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Am fost in concediu crestere copil ,dupa un an angajatorul ...

Buna ziua !
Am fost in concediu crestere copil ,dupa un an angajatorul mi-a propus sa ma intorc la munca pe un alt post , eu am fost de acord asa ca m-am intors mai devreme cu un an la munca .Dupa inca un an de cand m-am reintors pe noul post am fost sunat din nou de angajator ca va trebui in 30 de zile sa se intoarca vechiul angajat care si el a fost in concediu crestere copil si din pacate nu stie ce sa faca cu mine.
Precizez ca am contract nedeterminat.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Bogdan^ , utilizator 10:56, 14 Septembrie 2025
Probabil va va concedia pentru reducerea postului . Ati fi fost protejat daca ati fi incasat stimulentul de insertie . Acum , daca aveti deja un an de cand lucrati , probabil l-ati incasat deja . Daca cel care s-a intors incaseaza acest stimulent , nici nu are a alege intre dvs. doi , pe el nu-l poate concedia .
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Contractul dvs de muncă pe perioadă nedeterminată nu poate fi încetat doar pentru că se întoarce colegul din concediu. Angajatorul este obligat fie să va mențină pe postul actual, fie să va ofere un alt loc de muncă echivalent. Doar dacă ar desființa în mod real postul, cu respectarea procedurii legale, ar putea vorbi de concediere. Dacă încearcă altceva, măsura este abuzivă și se poate contesta în instanță
In cazul dvs, daca nu se gaseste o solutie, atunci contractul individual de muncă poate înceta:
- ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
- ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Multumesc pentru raspuns !
Incasez 650 de lei stimulent de insertie .

CHKa a scris:

Probabil va va concedia pentru reducerea postului . Ati fi fost protejat daca ati fi incasat stimulentul de insertie . Acum , daca aveti deja un an de cand lucrati , probabil l-ati incasat deja . Daca cel care s-a intors incaseaza acest stimulent , nici nu are a alege intre dvs. doi , pe el nu-l poate concedia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca eu am fost in concediu ptr cresterea copilului ... Lauraalbert Lauraalbert Buna ziua! Daca eu am fost in concediu ptr cresterea copilului si cineva a fost angajat in locul meu, locul fiind doar de un singur post iar eu m am intors mai ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata dupa intoarcerea din cic Cristina0Fl Cristina0Fl Sunt in concediu pentru cresterea copilului si urmeaza sa ma intorc la munca in luna mai, cu 60 de zile inainte ca baietelul meu sa implineasca varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar imi este teama ca imi pot pierde si locul de munca mai devreme cu o luna, dar si stimulentul ca urmare a concedierii andreea_piuaru andreea_piuaru La revenirea din concediu crestere copil ma astept sa gasesc postul desfiintat. Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar in aceste conditii imi ... (vezi toată discuția)