avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar imi este teama ca imi pot pierde si locul de munca mai devreme cu o luna, dar si stimulentul ca urmare a concedierii

La revenirea din concediu crestere copil ma astept sa gasesc postul desfiintat.

Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar in aceste conditii imi este teama ca imi pierd si locul de munca mai devreme cu o luna, pierd si stimulentul ca urmare a concedierii.

Stiu ca cei care se intorc mai devreme la munca din concediul de crestere au dreptul de a nu fi dati afara in perioada in care beneficiaza de banii pentru stimulentul de insertie, potrivit OUG nr. 111/2010, art. 25, dar nu imi este clar daca acest drept se aplica si in situatia in care gasesc postul desfiintat.

Pe de alta parte, daca este contextul legal favorabil si angajatorul nu ma poate concedia, nu vreau sa renunt la stimulent, mai ales ca se acorda pana cand copilul implineste 3 ani.

M-am documentat asupra celor doua posibilitati pe care le am în fata, dar ma tem ca nu interpretez bine textul legii, si nici nu fac corelatiile corect.

Zilele acestea trebuie sa iau decizia de a depune sau nu cererea pentru revenire din concediu pentru a putea beneficia de stimulent. M-ar ajuta mult asistenta dvs. pe acest subiect.

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din concediu crestere copil rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoearea situatie: in august 2012 am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea de a ma intoarce la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Pufesita Pufesita Buna ziua.Sunt in indemnizatia de crestere a copilului.Vroiam sa va intreb,am inteles ca daca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)