avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să depun ui uzufruct viager. Sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să depun ui uzufruct viager. Sunt ...

Vreau să depun actele pt radierea unui uzufruct viager. Sunt 2 proprietari :
-unul care e plecat din țară
-și eu care am deschisă succesiunea, și pt care am nevoie de această radiere.
Persoana de la Cadastru funciar nu vrea să îmi ia actele spunând că nu sunt proprietarul și nu am dreptul să le depun. Cum să se poată face atunci succesiunea, fără radiere? Sau ce să fac să îmi preia documentele pt prelucrare la ofic de cadastru?
Succesiunea pt a deveni proprietar, nu se poate face cu uzufruct. Iar uzufructul nu îl pot radia pt că nu sunt proprietar. ????
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
Loranda168, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loranda168 , utilizator 14:00, 14 Septembrie 2025
Cine e uzifructuarul? Persoana plecata din țară?
Este un contract de vânzare cumpărare pe 2 frați:
-unul plecat
-celălalt tatăl meu, după care fac eu succesiunea.

Uzufruct viager au părinții lor, adică bunicii mei, care au murit in 1990.Eu am toate documentele:
Certif de deces, carte funciara, contr vânzare-cumpărare din 1975,etc.
Notarul a zis că ar trebui să preia actele cu documentul de deschidere a succesiunii, așa ar fi normal. Altfel blochează totul.

raluk0207 a scris:

Cine e uzifructuarul? Persoana plecata din țară?

Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
Loranda168, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere uzufruct viager pt finalizarea succesiunii. vreau să ... Loranda168 Loranda168 RADIERE UZUFRUCT VIAGER pt finalizarea succesiunii. Vreau să depun actele la cadastru funciar pt Radierea unui uzufruct viager de pe un contact de vânzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu drept viager 45rodica 45rodica Buna ziua, Am mostenit o 1/2 de casa de la mama mea cu drept viager.In februarie 2017 a decedat.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa intocmesc ceva ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează când uzufructuarul vrea să se vândă apartamentul al cărui uzufruct viager îl deține? Ian Strom Ian Strom Doresc sa vand un apartament, tatal meu detine \"uzufructul viager\" iar eu sunt \"nud proprietar\". 1.Se poate incheia un antecontract pentru vanzare in ... (vezi toată discuția)