avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere uzufruct viager pentru finalizarea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere uzufruct viager pentru finalizarea succesiunii

RADIERE UZUFRUCT VIAGER pt finalizarea succesiunii.
Vreau să depun actele la cadastru funciar pt Radierea unui uzufruct viager de pe un contact de vânzare cumpărare. Cumpărătorii sunt:
-tatăl meu, care a murit de curând, iar eu am deschis succesiunea după cota - parte cuvenită lui.
-un frate de-al tatălui meu, plecat în străinătate.
UZUFRUCTUL VIAGER e pe numele părinților lor, (adică a bunicilor mei), decedați in 1990.
Acest uzufruct treb radiat pt a putea sa fac succesiunea.
La Cadastru funciar, nu mi se preiau actele(certif de deces a bunicilor, extras funciar, etc) pe motivul că nu sunt proprietar. Dacă acum fac succesiunea, cum să fiu proprietar?
Notarul a zis că ar trebui să preia documentele pe baza Deschiderii procedurii succesorale, dincare reiese că sunt moștenitor succesibil. Ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: Loranda168 , utilizator 16:31, 14 Septembrie 2025
Notarul are dreptate.
Eventual apelati la un avocat care sa faca demersurile necesare la cartea funciara.
Mulțumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Notarul are dreptate.
Eventual apelati la un avocat care sa faca demersurile necesare la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere uzufruct viager Loranda168 Loranda168 Vreau să depun actele pt radierea unui uzufruct viager. Sunt 2 proprietari : -unul care e plecat din țară -și eu care am deschisă succesiunea, și pt ... (vezi toată discuția)
Cumpar apartament cu uzufruct viager radiat cum verific? sapageta sapageta Vreau sa cumpar 1 apart ,dar cel care il vinde are niste acte pe care nu le inteleg.A fost infiat si s-a desfiat ,zice el. A cumparat apart de la fiul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)