avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... anulare CASS persoana fara venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

anulare CASS persoana fara venituri

buna ziua
am CASS de la 1 septembrie 2025 si sunt persoana fara venituri; am platit 25% din CASSul anual. Voi parasi Romania (si Europa) in ianuarie 2026, dar voi fi obligata sa platesc diferenta de CASS (75%) care este valabil pana in august 2026. Exista posibilitatea sa anulez contractul in ianuarie 2026 ca sa nu mai platesc restul CASS pentru 8 luni ? daca nu se poate sa anulez, ce se intampla daca nu platesc suma aferenta pentru asigurarea pentru lunile care nu voi mai fi aici (nici in Europa)? raman cu datorie la ANAF care poate fi executata?
Cel mai recent răspuns: gaby824 , utilizator 19:17, 14 Septembrie 2025
Buna ziua

CASS pentru persoanele fara venituri este valabil un an, nu pe fractiuni din an. Calitatea de asigurat nu se pierde prin parasirea tarii.

Da, trebuie sa platiti diferenta. Daca nu platiti, vi se vor calcula accesorii (penalitati plus dobanzi pt intarziere) si puteti ajunge in situatia in care veti fi executat silit.
mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asigurata in sistemul public? suciu_diana suciu_diana Daca pentru 2024 am platit CASS in baza 212, iar acum nu sunt salariat sunt asigurata in sistemul public? Da, si pentru 2025 voi plati in 2026 CASS in baa ... (vezi toată discuția)
Obtin venituri din chirii in 2025. cass se plateste in 2026. exista optiune sa platesc in 2025? GermanAlex GermanAlex Obtin venituri din chirii in 2025. Conform declaratiei unice eu voi plati CASS pe 2025 prin mai 2026 cand depun declaratia unica pe 2025. Deci sunt sau nu sunt ... (vezi toată discuția)
1) datorita unei erori a subsemnatului la redactarea declarației unice ... voicudamian voicudamian 1)Datorita unei erori a subsemnatului la redactarea Decl.Unice pt.2018, ANAF a emis decizia 1/aprilie 2024 de stabilire din oficiu a CASS in valoare de 2280 ... (vezi toată discuția)