avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am semnat în martie 2025 un contract pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am semnat în martie 2025 un contract pentru instalarea unui ...

Am semnat în martie 2025 un contract pentru instalarea unui sistem fotovoltaic prin programul AFM.

Contractul conține o clauză care prevede că „Prețul Contractului se va majora în cazul majorării cotei taxei pe valoarea adăugată” (art. 4.4).

Totuși, după semnarea contractului, executantul a emis facturile aferente, inclusiv avansul, toate cu TVA 9%, iar eu le-am achitat integral înainte de 1 august 2025, dată la care a intrat în vigoare legea care majorează TVA pentru astfel de sisteme.

Acum executantul îmi solicită o diferență de bani invocând această modificare legislativă, deși toate facturile au fost deja emise și plătite.

Întrebarea mea este:
Dacă prețul total al contractului și facturile au fost deja achitate integral conform condițiilor de la momentul emiterii, mai are executantul dreptul legal să ceară diferențe suplimentare de TVA, doar pentru că între timp s-a modificat legea?

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta tva la imobilele noi Adina Horvat Adina Horvat Buna ziua! Am facut un antecontract privind cumpararea unui imobil nou in luna mai 2008.La acea data am achitat cu titlu de avans, valoarea totala a ... (vezi toată discuția)
Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)