avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, soțul meu are vreun drept ...

Buna ziua, dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, în caz de partaj, soțul meu are vreun drept asupra acelor acțiuni. Banii investiți de mine in firma prietenei mele au provenit din vânzarea unui apartament, IN TIMPUL CĂSNICIEI, dar apartamentul eu l-am primit ca donație de la părinții mei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BelarEu , utilizator 20:53, 16 Septembrie 2025
Cand ati constituit societatea? A fost in timpul casatoriei?
Da, in timpul căsătoriei am infiintat firma cu o prietenă. Multumesc!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cand ati constituit societatea? A fost in timpul casatoriei?

Depinde cum vă înțelegeți cu soțul la un partaj sau cum dovediți în caz de neînțelegeri. Aparent sunt bun propriu.
Chiar daca apartamentul a fost dobandit de mine prin mostenire? Si chiar daca actiunile mele sunt într-o companie in care soțul nu are nici un amestec? Multumesc mult! Și daca actiunile mele într-o firmă cu altcineva sunt bun propriu, cum se împart? Multumesc mult

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde cum vă înțelegeți cu soțul la un partaj sau cum dovediți în caz de neînțelegeri. Aparent sunt bun propriu.

Nu înțeleg, dacă sunt bun propriu sunt doar ale dv.
Nu îmi e clară nici prima întrebare. Da, chiar dacă ați moștenit imobilul trebuie să dovediți, în funcție de anumite variabile, proveniența banilor. Amestecul soțului este relevant pentru alte cereri.
Aveți însă varianta de a încheia o convenție matrimonială sau de a face un partaj amiabil în timpul căsătoriei, cazuri care vă pot da o siguranță în caz de neințelegeri. Vorbiți despre variante cu un avocat, vedeți doar variante amiabile.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj.consecinte Cristianna Cristianna Buna ziua!O ruda apropiata are urmatoarea problema:a divortat acum 4 ani.Sotia lui a plecat din localitate, recasatorindu-se.Nu mai stie nimic de ea.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)