avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, soțul meu are vreun drept ...

Buna ziua, dacă eu am acțiuni intr-o firmă, cu o prietenă, în caz de partaj, soțul meu are vreun drept asupra acelor acțiuni. Banii investiți de mine in firma prietenei mele au provenit din vânzarea unui apartament, IN TIMPUL CĂSNICIEI, dar apartamentul eu l-am primit ca donație de la părinții mei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:39, 17 Septembrie 2025
Multumesc mukt!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu înțeleg, dacă sunt bun propriu sunt doar ale dv.
Nu îmi e clară nici prima întrebare. Da, chiar dacă ați moștenit imobilul trebuie să dovediți, în funcție de anumite variabile, proveniența banilor. Amestecul soțului este relevant pentru alte cereri.
Aveți însă varianta de a încheia o convenție matrimonială sau de a face un partaj amiabil în timpul căsătoriei, cazuri care vă pot da o siguranță în caz de neințelegeri. Vorbiți despre variante cu un avocat, vedeți doar variante amiabile.

Evident ca prezumtia simpla legala este ca partile sociale cu care participati in societate sunt bunuri comune, societatea fiind infiintata in timpul casatoriei.

Va revine sarcina de a proba ca banii provin din fonduri proprii, respectiv din vanzarea unui bun propriu. Aici e de discutat cu avocat aplicat pe acte si alte dovezi ce pot fi folosite.

Daca se va stabili de instanta ca banii au fost proprii, la fel vor fi si partile sociale si beneficiile ce decurg de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire inainte de divort alex_v alex_v Speta: Doi soti casatoriti de un an si sase luni se afla in coproprietate devalmasa. In tot acest timp ei locuiesc in chirie si nu au nici un bun ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)